Valorant Smoke Ne Demek?

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Valorant oynarken sıkça 'smoke' terimini duyuyorum. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Oyunda hangi ajanlar smoke kullanabiliyor ve bu yeteneği ne zaman kullanmak daha mantıklı olur? Yeni başlayan biri olarak yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba Emre, 'smoke', oyun içinde görüşü kısıtlamak için kullanılan bir yetenektir. Çoğu ajan, belirli bir bölgeyi kapatmak için bu yeteneği kullanır. Örneğin, Brimstone, Omen ve Astra bu konuda oldukça etkili.

Smoke genelde saldırı veya savunma sırasında stratejik pozisyonları kapatmak için kullanılır. Özellikle spike kurulumu sırasında rakiplerin görüşünü engellemek için birebirdir.

Omen'in smoke yeteneği, görüş alanını çok iyi kapattığı için çok popüler. Ayrıca haritanın geniş alanlarına gönderebilmesi de büyük bir avantaj sağlıyor.

Sadece Omen değil, Brimstone da çok etkili bir smoke kullanıcısı. Üç ayrı noktaya aynı anda smoke atabilir ve saldırı sırasında büyük kolaylık sağlar.

Smoke'u doğru zamanda kullanmak, rakibin planlarını bozmak açısından çok önemli. Özellikle savunma yaparken, choke point denilen dar geçiş noktalarını kapatmak oyunun gidişatını değiştirebilir.

Astra'nın smoke yetenekleri, haritanın her yerini kontrol edebilmesi sayesinde oldukça güçlüdür. Ancak oynaması biraz pratik gerektirir.

Yeni başlayan biriysen, Brimstone veya Omen gibi ajanlarla smoke atmayı öğrenmeni öneririm. İkisi de hem kolay hem de etkili smoke kullanıcılarıdır.

Smoke kullanırken takım arkadaşlarınla iletişimde kalman çok önemli. Yanlış bir yere atılan smoke, düşmanların işine yarayabilir.

Kenan’a katılıyorum. Ayrıca savunma yaparken, spike'ı çözmek için smoke'u düşman görüşünü engellemek adına kullanabilirsin.

Ek olarak, smoke içinde kalan bir rakip varsa dikkatli ol. Smoke'ların içinden çıkan oyuncular sürpriz yapabilir.

Son olarak, bazı ajanların (örneğin, Sova veya Fade) smoke içindeki düşmanları tespit etme yetenekleri var. Bu ajanlarla oynarken smoke'ları avantaja çevirebilirsin.

Geri