Windows 10 açılmıyor ve 0xc000000d hatası

Cihan

GadgetEfsanesi
Merhaba, bilgisayarımı açmaya çalıştığımda, siyah ekranda '0xc000000d' hatası alıyorum. İşletim sistemi Windows 10. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sistem kurtarma seçeneklerine ulaşamıyorum ve boot edemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Bu hatayı çözmek için Windows 10 yükleme medyası oluşturup önyüklemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, Microsoft'un destek makalelerine göz atmayı unutmayın.
Bu hata genellikle bozuk önyükleme dosyalarından kaynaklanır. Windows yükleme medyasıyla bilgisayarı başlatmayı deneyin ve 'Bilgisayarı Onar' seçeneğine giderek Komut İstemi üzerinden şu komutları çalıştırabilirsiniz: 'bootrec /fixmbr', 'bootrec /fixboot', 'bootrec /scanos', ve 'bootrec /rebuildbcd'.

Sistemi USB veya DVD üzerinden başlatarak kurtarma araçlarına erişin. Eğer bu işe yaramazsa, BIOS ayarlarını kontrol edip güvenli önyüklemeyi devre dışı bırakmayı deneyin. Bazen bu sorun, yanlış yapılandırılmış BIOS ayarlarından kaynaklanabiliyor.

Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Windows'un temiz bir kurulumunu düşünebilirsiniz. Ancak, önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir. Hiren's Boot CD gibi bir araçla diskinizi yedeklemeyi deneyebilirsiniz.

Bu hatayı çözmek için Windows 10 yükleme medyası oluşturup önyüklemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, Microsoft'un destek makalelerine göz atmayı unutmayın.

Çözüm
Aynı hatayla karşılaştım ve çözüm olarak tüm disk bölümlerini sıfırlayıp temiz bir kurulum yaptım. Ancak yedeklemeyi unutmayın.

Bu hatayı genellikle bozuk veya eksik BCD (Boot Configuration Data) dosyaları yaratıyor. Bu yüzden 'bootrec /rebuildbcd' komutunu mutlaka çalıştırın.