Windows 10 Desteği Ne Zaman Sona Eriyor?

TechGuru

Administrator
Yönetici
Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda hâlâ Windows 10 kullanıyorum ve gayet memnunum. Ancak geçtiğimiz günlerde internette gezerken "Windows 10 desteği yakında sona erecek" diye bir haber gördüm. Tam olarak ne zaman biteceğini anlayamadım ve bu durum beni endişelendirdi. Özellikle bilgisayarımı iş amaçlı kullandığım için güvenlik güncellemeleri benim için çok önemli.

Windows 11'e geçiş yapmam gerektiğini düşünüyorum ama bu geçişin zahmetli olup olmayacağı konusunda da kafamda soru işaretleri var. Üstelik bazı programlarımın Windows 11'de çalışmayabileceğini duydum.

Sizce Windows 10 desteği bitmeden neler yapmam lazım? Geçiş süreci kolay mı? Alternatif bir çözüm var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, Windows 10 desteği 14 Ekim 2025'te sona eriyor. Ancak endişelenmenize gerek yok, geçiş yapmak için hâlâ zamanınız var. Windows 11'e geçmeden önce programlarınızın uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm.

Windows 10'dan Windows 11'e geçiş oldukça kolay. Microsoft'un "PC Health Check" aracını indirip cihazınızın uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Eğer sisteminiz Windows 11'e uyumlu değilse, güvenlik açısından Linux gibi açık kaynaklı bir işletim sistemi düşünebilirsiniz.

Windows 11’e geçiş yaptım ve eski programların çoğu sorunsuz çalışıyor. Yine de geçiş öncesi verilerinizi yedeklemenizi öneririm.

Eğer bilgisayarınız iş için çok önemliyse ve geçiş sırasında sorun yaşamak istemiyorsanız, profesyonel bir destek almayı düşünebilirsiniz.

Windows 10'un desteği bitene kadar büyük bir güvenlik riski yok. Ancak destek sona erdikten sonra güvenlik açıkları sorun yaratabilir.

Bence acele etmene gerek yok. Ancak zamanın varken Windows 11'i test etmek iyi bir fikir olabilir.

Windows 11'e geçişte donanım gereksinimlerini mutlaka göz önünde bulundurun. Özellikle TPM 2.0 desteği önemli bir kriter.

Geçiş sırasında yaşayabileceğiniz sorunları minimuma indirmek için Microsoft'un güncelleme sihirbazını kullanabilirsiniz.

Windows 11'e geçmeden önce programların uyumluluğunu kontrol edebileceğiniz "Compatibility Checker" gibi araçları deneyin.

Eğer bilgisayarınız Windows 11'i desteklemiyorsa, yeni bir cihaz almak uzun vadede mantıklı bir çözüm olabilir.

Windows 11'e geçiş yapmak istemiyorsanız, en azından düzenli olarak antivirüs yazılımı kullanmaya özen göstermelisiniz.

Geri