Windows 11 Başlatma Çubuğu Geç Geliyor: Çözüm Önerileri

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve son zamanlarda Başlatma çubuğu ile ilgili bir sorun yaşamaya başladım. Bilgisayarı açtıktan sonra Başlat menüsüne veya görev çubuğundaki simgelere tıklamam birkaç saniye, hatta bazen daha uzun süre gecikiyor. Bu durum iş akışımı ciddi şekilde etkiliyor ve oldukça sinir bozucu hale geldi.

- Windows güncellemeleri tam ve eksiksiz yüklendi.
- Bilgisayarımda SSD var ve donanım yeterince güçlü.
- Sistem önbelleğini temizlemeyi ve gereksiz programları kapatmayı denedim ama sonuç değişmedi.

Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. Görev çubuğunun geç gelme sorunu genelde arka planda çalışan gereksiz programlardan kaynaklanıyor olabilir. Görev Yöneticisi'nden başlangıç programlarını kontrol etmeyi denediniz mi? Gereksiz olanları kapatmak performansı artırabilir.

Bu tür sorunlar bazen Windows Explorer’ın (gezgin) takılmasından kaynaklanabiliyor. Görev Yöneticisi’ni açıp Windows Explorer’a sağ tıklayın ve ‘Yeniden Başlat’ seçeneğini seçin. Bu yöntem, genelde kısa süreli çözüm sağlar ama uzun vadeli çözüm için güncellemeleri kontrol etmek de önemli.

Selamlar, Başlatma çubuğundaki bu gecikme, bazen kullanıcı profiliyle ilgili sorunlardan da kaynaklanabilir. Yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup sistemi onunla test etmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, üçüncü parti bir antivirüs programı kullanıyorsanız, bunun Windows 11 ile çakışıp çakışmadığını kontrol etmek faydalı olabilir.

Geri