Windows 11 Defender Nasıl Kapatılır?

Kenan

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar, Windows 11'de Microsoft Defender antivirüs aracını geçici olarak nasıl kapatabilirim? Özellikle belirli uygulamaları kurarken devre dışı bırakmak istiyorum. Adım adım bir rehber paylaşabilir misiniz?

Defender'ı kapatmak için 'Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Windows Güvenliği > Virüs ve Tehdit Koruması' yolunu izleyebilirsin. Gerçek zamanlı korumayı buradan devre dışı bırak.

Gerçek zamanlı korumayı kapatsan bile bazı özellikler aktif kalabilir. Tüm Defender hizmetlerini durdurmak için 'Windows Services' üzerinden işlem yapabilirsin.

Eğer Defender'ı tamamen kapatmak istiyorsan, grup ilkesi düzenleyicisini kullanarak bunu kalıcı hale getirebilirsin. Ancak dikkatli olmalısın.

Tamamen kapatmadan önce bir yedek antivirüs yüklemeni öneririm. Defender'ı kapattığında sistem savunmasız hale gelebilir.

'Regedit' kullanarak da Defender'ı devre dışı bırakabilirsin. Ancak bu yöntem biraz karmaşık olabilir ve dikkatli uygulanmalı.

Defender'ı geçici olarak kapatmak için 'Gerçek Zamanlı Koruma' seçeneğini kapatabilirsin. Ancak bu, bilgisayarı geçici olarak savunmasız bırakır.

Kapatmak için üçüncü parti antivirüs yüklemeyi düşünebilirsin. Yeni bir antivirüs yüklendiğinde Defender otomatik olarak devre dışı kalır.

Defender'ı kapatırken internet bağlantını kesmeni öneririm. Aksi takdirde zararlı yazılımlar bilgisayarına kolayca erişebilir.

Bazı uygulamalar Defender tarafından engelleniyorsa, o uygulamayı 'istisnalar' listesine eklemeyi düşünebilirsin.

Defender'ı kapatmanın en güvenli yolu, sistem ayarlarından 'Gerçek Zamanlı Koruma' seçeneğini geçici olarak kapatmak.

Tamamen devre dışı bırakmak yerine Defender'da 'izin verilen tehditler' listesine uygulamanı ekleyebilirsin. Böylece sürekli açıp kapatmana gerek kalmaz.

Defender'ı tamamen kapatmak riskli olabilir. İhtiyacın olan dosya veya uygulamalar için istisnalar oluşturmayı dene.

Geri