Windows 11 Etkinleştirme Hatası: Çözüm Önerileri

Emre

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 işletim sistemini kurduktan sonra etkinleştirme sırasında hata alıyorum. Ürün anahtarı doğru ve lisans orijinal olmasına rağmen, "Windows'u Etkinleştir" uyarısı ekranda beliriyor. Şu ana kadar denediğim çözümler şunlar:

- Ürün anahtarını yeniden girdim.
- Sorun Giderici’yi çalıştırdım.
- İnternet bağlantımı kontrol ettim.

Bu sorunu çözmek için başka neler yapabilirim? Benzer bir durum yaşayan ve çözüm bulan varsa lütfen paylaşsın. Teşekkür ederim!

Merhaba, bu tür etkinleştirme sorunları genelde Microsoft sunucularından kaynaklanıyor olabilir. 'Windows Ayarları > Güncelleme ve Güvenlik > Etkinleştirme' bölümünden "Sorun Giderici" seçeneğini tekrar çalıştırmayı deneyin. Sorun devam ederse, telefonla etkinleştirme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Eğer Windows 11’e yükseltme yaptıysanız, eski sürümünüzün lisans anahtarı ile etkinleştirme yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Komut İstemi’ni (CMD) yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
```
slmgr /ipk ÜRÜN_ANAHTARINIZ
slmgr /ato
```
Bu işlem genelde lisans doğrulama hatalarını çözer.

Microsoft hesabınızla oturum açtığınızdan emin olun. Windows 11, dijital lisansınızı Microsoft hesabınızla eşleştiriyor. Eğer hesabınızla eşleştirme yapmadıysanız, lisans doğrulanamayabilir.

Geri