Windows 11 Fiyatları ve Lisans Seçenekleri Hakkında Sorular

Cenqiz

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde bilgisayarımı güncelleme kararı aldım ve Windows 11'e geçmek istiyorum. Ancak internette farklı fiyatlarla karşılaşıyorum ve kafam karıştı. Özellikle Pro ve Home sürümleri arasında ciddi fiyat farkları var gibi görünüyor. Bunun yanında "OEM" ve "Retail" lisans terimlerini de gördüm, tam olarak farkları nedir? Hangi lisansı seçmem gerektiğine nasıl karar verebilirim?

Bütçemi sarsmayacak bir çözüm arıyorum, ama aynı zamanda lisansın orijinal ve güvenilir olması önemli. Aranızda bu konuda tecrübesi olan ya da güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmış olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim!

Merhaba Cenqiz, OEM lisanslar genelde daha ucuzdur çünkü bir bilgisayara özeldir ve başka bir cihazda kullanılamaz. Eğer bilgisayarını sık değiştirmiyorsan OEM lisansı düşünebilirsin.

Ben yakın zamanda Windows 11 Home sürümü için Retail lisans aldım. Daha esnek bir çözüm oldu, çünkü farklı bilgisayarlara taşıyabiliyorum. Bütçen uygunsa Retail'i öneririm.

Lisansı Microsoft’un resmi sitesinden almak güvenilir olur ama fiyatlar biraz yüksek. Güvenilir üçüncü parti sitelerden de indirimli olarak alabilirsin, ama dikkat et dolandırıcı olmasın!

Merhaba, OEM lisans genelde bir seferlik kurulumlar içindir ve anakarta bağlıdır. Eğer ileride bilgisayarını yükselteceksen Retail lisans tercih etmelisin. Aradaki fark buna değer.

Pro sürüm daha çok iş kullanıcıları için. Eğer temel işler yapacaksan Home sürümü işini görecektir. Ekstra özelliklere ihtiyacın yoksa fazla para harcama.

Ben de geçen ay bir OEM lisansı satın aldım ve gayet memnunum. Ama dikkat etmelisin, bazı ucuz siteler sahte lisans satıyor.

Güvenilirliği kontrol etmek için lisansı satın almadan önce Reddit veya Trustpilot gibi sitelerden satıcının yorumlarına bakabilirsin. Böylece sahtecilikten kaçınabilirsin.

Windows 11 fiyatları bölgeye göre değişebiliyor. Türkiye'deki fiyatlar yüksek gelebilir, VPN kullanarak farklı bölgelerden daha ucuz fiyatlara erişim sağlayabilirsin.

Retail lisanslar daha pahalı ama güvenlik açısından avantajlıdır. Eğer uzun vadeli düşünüyorsan Retail'e yatırım yapmanı öneririm.

Bazen kampanyalar oluyor, özellikle yıl sonu indirimlerini takip edebilirsin. Ben Black Friday'de %50 indirimle almıştım.

Microsoft'un eğitim sürümleri de var. Eğer öğrenciysen ya da bir öğrenciyi tanıyorsan, ücretsiz veya çok düşük ücretle lisans alabilirsin.

Ben direkt Amazon'dan aldım. Satıcı yorumlarına bakarak aldım ve problem yaşamadım. Amazon gibi platformlar güvenli olabilir.

Geri