Windows 11'de Virüs Programına Gerek Var mı?

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11 kullanıyorum ve yerleşik olarak gelen Windows Defender dışında ekstra bir virüs programı yüklememe gerek var mı? Bazı kullanıcılar Defender'ın yeterli olduğunu söylerken, diğerleri mutlaka bir üçüncü parti yazılım kullanılması gerektiğini belirtiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Hangi virüs programlarını önerirsiniz ya da Defender sizin için yeterli oluyor mu? Tecrübelerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Ben uzun zamandır sadece Windows Defender kullanıyorum ve hiç problem yaşamadım. Ancak güvenilir olmayan sitelerde gezmiyorsanız ve şüpheli dosyalar indirmiyorsanız yeterli oluyor.

Defender genellikle yeterli olsa da ben Norton kullanıyorum. Özellikle ekstra bir güvenlik katmanı isteyenlere öneririm.

Eğer internet bankacılığı ve hassas işlemler yapıyorsanız Kaspersky gibi bir program kullanmanız daha güvenli olabilir. Defender bazen eksik kalabiliyor.

Bence Defender başlangıç seviyesi için iyi ama premium bir antivirüs yazılımı daha iyi bir koruma sağlar. Malwarebytes'i deneyebilirsiniz.

Windows Defender son yıllarda oldukça gelişti ve çoğu kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Ancak proaktif koruma istiyorsanız ESET'i tavsiye ederim.

Ben genelde ücretsiz antivirüs programları arasında Avast'ı kullanıyorum. Hem hızlı hem de fazla yer kaplamıyor.

Eğer oyun oynuyorsanız Defender daha az kaynak tükettiği için iyi bir tercih. Ancak düzenli yedekleme ve güncel kalmak önemli.

Defender çoğu durumda yeterli. Yine de e-posta eklerini açarken dikkatli olmanızı öneririm. Kimlik avı saldırıları hala büyük bir tehdit.

Benim görüşüm şu: Paranoit olmak yerine Defender ile düzenli olarak sistem taraması yapmak ve bilinçli internet kullanımı yeterlidir.

Linux kullanan biri olarak Windows sistemlerde Defender kullanımı bence yeterli. Ek bir yazılım sadece ekstra maliyet demek.

Eğer çok sık dosya indiriyorsanız ya da farklı USB cihazlarını bilgisayara takıyorsanız, ek bir antivirüs yazılımı almak mantıklı olabilir.

Ben yıllardır Defender kullanıyorum ve güvenlik açısından bir sorun yaşamadım. Önemli olan internet kullanım alışkanlıklarınız.

Geri