Windows Defender’da Virüs Taraması Yaparken Hata Alıyorum: Çözüm Önerileri

Xanadu

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Windows 11'de Windows Defender kullanarak virüs taraması yapmak istediğimde "Taramayı tamamlayamadık" veya benzeri bir hata alıyorum. Sorunu çözmek için birkaç şey denedim ama sonuç alamadım.

Şu ana kadar yaptıklarım:
- Windows Defender’ı sıfırladım.
- Güncellemeleri kontrol ettim, sistem güncel.
- Üçüncü parti bir antivirüs programı kurup kaldırdım, ancak hala aynı hatayı alıyorum.

Bu sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan var mı? Yardımlarınız için teşekkürler!

Merhaba, 'sfc /scannow' komutunu kullanarak sistem dosyalarını tarayıp onarmayı deneyin. Bu komut eksik veya bozuk dosyaları düzeltebilir ve Windows Defender’ın doğru çalışmasını sağlayabilir.

Defender’daki bu hatalar bazen hizmetlerin düzgün çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Hizmetler (services.msc) kısmına girip 'Windows Defender Antivirus Service' ve 'Security Center' hizmetlerinin çalıştığından emin olun.

Eğer sorun devam ediyorsa, 'Windows Güvenlik Uygulaması’nı sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Ayarlar > Uygulamalar > Yüklü Uygulamalar kısmına girip Windows Güvenliği seçin ve 'Gelişmiş Seçenekler’den sıfırla seçeneğini kullanabilirsiniz.

Geri