Windows Yanı Android Siyah Ekran Sorunu

Enes

Administrator
Yönetici
Merhaba, Windows işletim sistemi yanına Android-x86 kurmaya çalışıyorum fakat kurulum sonrası Android açılış ekranında siyah bir ekranla karşılaşıyorum. Görselde de sorunun detayını görebilirsiniz. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim? Dual-boot sistemini düzgün bir şekilde çalıştırmak için yapmam gerekenler nelerdir?

Çözüm
Bu sorun genellikle GRUB önyükleyici ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır. GRUB menüsünde 'nomodeset' seçeneğini ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. Önyükleyici ayar dosyasını düzenleyip tekrar deneyin.
Bu sorun genellikle GRUB önyükleyici ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır. GRUB menüsünde 'nomodeset' seçeneğini ekleyerek sorunu çözebilirsiniz. Önyükleyici ayar dosyasını düzenleyip tekrar deneyin.

Çözüm
Ayrıca BIOS/UEFI ayarlarını kontrol edin. Secure Boot kapalı mı? Legacy Boot aktif mi? Android-x86 bazı sistemlerde UEFI ile düzgün çalışmayabilir.

Bunun bir diğer sebebi grafik sürücü uyumsuzluğu olabilir. Hangi cihazı kullanıyorsunuz? Intel tabanlı grafiklerde daha az problem yaşanıyor.

Alternatif olarak Android sürümünü değiştirip daha güncel bir ISO dosyasını denemelisiniz. Örneğin, Android-x86 9.0 yerine 11.0 sürümünü test edin.

Eğer siyah ekran sorunu devam ediyorsa, Live modda çalışan sürümü açarak terminalden hataları analiz etmeyi deneyebilirsiniz. Genellikle bu hatalar çözüm için bir ipucu verir.

Sadece Android değil, Linux kurulumlarında da bu sorun yaşanabiliyor. Önerim Android'i VirtualBox gibi bir yazılımda test etmeniz ve sisteminize uyumunu kontrol etmenizdir.

Kurulum sırasında yanlış bir disk bölümü seçmiş olabilirsiniz. Özellikle bootloader kısmında doğru bölümü işaretlediğinizden emin olun.

Siyah ekran hatalarının bir kısmı RAM sorunlarından da kaynaklanabiliyor. RAM'i test etmek için bir RAM test yazılımı kullanmayı deneyin.

Çift işletim sistemi kurulumlarında Windows'un hızlı başlatma özelliğini kapatmanız gerekebilir. Bu özellik bazen diğer sistemlerin boot olmasını engelliyor.

Son olarak, bir Linux dağıtımı ile GRUB menüsüne erişip Android'i manuel olarak başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu, sorunun önyükleyici mi yoksa Android tarafında mı olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Geri