Kali Linux 'WLAN0' Available Network Hatası Veriyor

Muzo

GadgetEfsanesi
Merhaba arkadaşlar,

Kali Linux'ta bir süredir "WLAN0" kartımı kullanarak kablosuz ağlara bağlanmaya çalışıyorum. Ancak, "No available network" hatası alıyorum. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Sorunu çözmek için denediklerim:
1. "ifconfig wlan0 up" komutunu çalıştırmak.
2. "airmon-ng check kill" komutuyla işlemleri durdurmak.
3. Network Manager'ı yeniden başlatmak.

Yine de başarılı olamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim!

Çözüm
Sorunun çözümü için şu adımları deneyin:
1. 'dmesg | grep wlan0' komutuyla hata mesajlarını kontrol edin.
2. Ağ yöneticisinin ayarlarını sıfırlamayı düşünün.
3. Eğer sorun devam ederse, farklı bir çekirdek sürümü yüklemeyi deneyin.
Merhaba, bu sorun genelde ağ bağdaştırıcınızın driver eksikliğinden kaynaklanabilir. Öncelikle, bağdaştırıcınızın desteklenip desteklenmediğini kontrol edin. Ayrıca, 'apt-get install firmware-linux-nonfree' komutunu çalıştırarak eksik firmware'leri yüklemeyi deneyebilirsiniz.

Sorununuzu çözmek için ilk adım olarak 'iwconfig' komutunu çalıştırarak wlan0'ın algılanıp algılanmadığını kontrol edin. Eğer görünüyorsa ama bağlanmıyorsa, ağ yöneticisiyle ilgili bir problem olabilir. 'rfkill unblock wifi' komutunu deneyin.

Bu tür hatalarda genellikle 'airmon-ng start wlan0' komutuyla monitör modunu başlatıp, ardından ağları taramayı deneyebilirsiniz. Ancak monitör modu açıkken normal bağlantı çalışmayabilir, buna dikkat edin.

Sorununuzu çözmek için USB kablosuz adaptör kullanıyorsanız, desteklenen modellerden birini seçmenizi öneririm. Kali Linux bazı adaptörlerde sorun yaşayabiliyor. Ayrıca 'lsusb' komutunu çalıştırarak cihazınızın tanınıp tanınmadığını kontrol edin.

Sorunun çözümü için şu adımları deneyin:
1. 'dmesg | grep wlan0' komutuyla hata mesajlarını kontrol edin.
2. Ağ yöneticisinin ayarlarını sıfırlamayı düşünün.
3. Eğer sorun devam ederse, farklı bir çekirdek sürümü yüklemeyi deneyin.

Çözüm
Casper'ın önerisi mantıklı görünüyor. 'dmesg' çıktıları genellikle neyin yanlış olduğunu net bir şekilde gösterir. Ek olarak, Kernel sürümünüzü güncelleyerek driver desteğini artırabilirsiniz.

Bir diğer seçenek olarak, Kali Linux'un güncel bir sürümüne geçmenizi tavsiye ederim. Eski sürümlerde ağ bağdaştırıcılarıyla ilgili sorunlar daha yaygın olabiliyor.

Yukarıda belirtilenlerin yanı sıra, eğer hala sorun yaşıyorsanız VirtualBox veya VMware gibi bir sanal makine ortamında çalışıyorsanız, ağ bağdaştırıcı ayarlarını kontrol etmelisiniz.

Ağ tarama hatalarını çözmek için 'airmon-ng check' ve 'airmon-ng check kill' komutlarını dikkatlice kullanmalısınız. Ayrıca NetworkManager servisini kapatıp tekrar başlatmayı deneyebilirsiniz.

Eğer sistemde herhangi bir donanım tanıma problemi yoksa, sadece ağ yöneticisini yeniden yapılandırmak bile sorunu çözebilir. 'service network-manager restart' komutunu tekrar çalıştırın.

Bu tarz bir problem için farklı bir ağ adaptörü veya harici bir USB dongle kullanmak mantıklı olabilir. Bu tür cihazlar genellikle daha az uyumluluk sorunu çıkarır.

Casper'ın çözümü bence de en mantıklısı. Ayrıca, internet bağlantınız yoksa farklı bir cihazdan gerekli driver ve firmware dosyalarını indirip manuel olarak yükleyebilirsiniz.

Yeni Konular

Geri